Neden Matematik?

Neden Matematiksel Düşünme?

Öncelikle matematiksel düşünme becerisinin ne olduğunu konuşmak gerekebilir.

Matematiksel düşünme, bilgiyi analiz etme, bilgiyi kullanma, özgürce fikirler üretip değerlendirme yapabilmektir. Ortada var olan bilgiyi ayrıştırma, hayatına aktarabilme ve hiç kurulmamış bağlantıların kurulmasının adıdır. 

Hem çocukların hem yetişkinlerin kendini iyi ifade edebilmesi, zamanını verimli kullanabilmesi, etkili iletişim kurabilmesi, değişikliklere hızlı uyum sağlayabilmesi, olayların sadece görünen yüzlerini değil sunulmayanın da farkına varabilmesi, tahmin ve yaratıcılık becerilerinin güçlü olması gibi pek çok beceri kişinin mutlu ve başarılı olması için önemlidir. Bu becerilerin gelişmesi için tabii ki pek çok etken ve eğitim süreci söz konusudur. Ancak matematiksel düşünme becerisinin gelişmesi tüm bu becerilerin gelişmesi için güçlü bir destek sağlamaktadır.

Burada en güçlü ve somut örnek problem çözme becerisidir.

Problem çözmenin adımları,

şeklinde ifade edilir. İşte görüldüğü gibi bu adımlar insanın karşılaşabileceği tüm günlük yaşam ve veya öğrenme süreçlerindeki problemlere entegre edilebilir. Bir olaya yaklaşırken bu bakış açısına sahip olmak hayatımızı kolaylaştırır. Matematiksel düşünme becerisinin gelişmesi için güçlü bir matematik bilgisi olması gerekmez. Matematik öğrenme süreci aslında bu düşünce sistemin gelişmesine katkı sağlayan bir araçtır. Çünkü matematikle uğraşmak yılmazlık, sorgulama, görünmeyeni arama, bütünsel düşünme, tahmin yapabilme, hata yapmaktan çekinmeme becerilerini geliştirir. Biz de b-math ekibi olarak hem çocuklar hem yetişkinler için çok güçlü bir araç olan “oyun”dan fayda sağlayarak matematik öğrenme sürecindeki deneyimimizle birlikte bu önemli beceri kaynağı olan “matematiksel düşünme becerisini” geliştirmek için atölye, seminer ve eğitimler düzenliyoruz.

Şimdi b-math'e katılmanın tam zamanı!